Η οργανωτική επιτροπή του Resistance 2008 - 1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Ιερά Οδός) στις 11-12-13 Ιουλίου, ανακοινώνει ότι στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχει, ως κεντρική ομιλήτρια, η Λεϊλά Χάλεντ.

Η Λεϊλά Χάλεντ συγκαταλέγεται στους πρωτεργάτες της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Διέδωσε σε όλο τον κόσμο το μέχρι τότε γενικά αγνοημένο δράμα του Παλαιστινιακού Λαού με την αναίμακτη αεροπειρατεία του 1969, την οποία πραγματοποίησε όντας μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Read more...

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Resistance2008 στη Γεωπονική θα λειτουργήσει το τριήμερο 11-13 Ιουλίου βιβλιοπωλείο με πάνω από 150 τίτλους.

Θα υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα βιβλία των εκδόσεων μας και οι καινούργιοι τίτλοι μας «68 ντοκουμέντα μιας γενιάς που άλλαξε τον κόσμο», «Οπλισμένες Κάμερες» και «Νεπάλ: η πρώτη Επανάσταση του 21ου αιώνα».

Read more...

Σε Αθήνα και Πειραιά το μήνα Ιούνιο
θα μας βρείτε να διαδίδουμε την είδηση του 1ου Διεθνιστικού Φεστιβάλ και να ενημερώνουμε σχετικά
στα παρακάτω σημεία και ώρες.

Δώσε και συ ένα χεράκι για να φτάσει η είδηση του σημαντικότερου πολιτικού και πολιτιστικού γεγονότος στην Αθήνα σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.
Τηλέφωνα για συμμετοχές στις προφεστιβαλικές εξορμήσεις: 6943106103, 6974072825

Δευτέρα 23/6 Στο Θέατρο Βράχων, 8:30 μμ
Στη θεατρική Παράσταση του 5ου λυκείου Νίκαιας, 8:30 μμ
Σε Πάντειο, ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, ΓΕΩ, ΦΛΣ, Ιατρική, ΠΑΠΕΙ, 11:00
Στο Άλσος Βεΐκου, 8:00 μμ

Read more...

Το πληροφοριακό υλικό για το φεστιβάλ βρίσκεται σε αυτή τη σελίδα, διαθέσιμο για κατέβασμα.

Η προετοιμασία για το 1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας Resistance 2008 έχει αρχίσει. Πολλές ακόμα οργανώσεις και κινήματα απ’ όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν σ’ ένα πρωτότυπο και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα γεγονός. Η ανάγκη να έρθει ο κόσμος της αντίστασης πιο κοντά, να δημιουργήσουμε ή να συσφίξουμε σχέσεις αλληλεγγύης και συντονισμού, ν’ ανταλλαχθούν απόψεις, να μάθουμε, να βοηθήσουμε τους αγώνες και να βοηθηθούμε από την πείρα τους, φαίνεται να διαπερνά όσους και με όποιο τρόπο δίνουν τις μάχες τους. Ένοπλοι λαϊκοί αγώνες, απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις, στα φοιτητικά αμφιθέατρα και τους δρόμους, μέσα από τις φυλακές, αυτών που παλεύουν για το ψωμί κι αυτών που παλεύουν για την αξιοπρέπεια.

Read more...